сряда, 10 април 2013 г.

На Фокус със Станислава Дамянова

Днес ще си поговорим по женски за красотата, грима и още нещо с очарователната Станислава Дамянова.Чувствайте се добре дошли да станете участници в разговора ни. Приятно прекарване!
-Здравей, Стаси! Разкажи накратко за читателите ни коя е Станислава Дамянова?
-Художник, запленен от творенето върху човешко лице, артист...


-Как и защо реши да влезеш в амплоато на гримьор?
 -Като човек, занимаващ се с изкуство, стремежът към красивото ме е следвал винаги. Като жена пък изобщо не ми беше трудно, аз си бях модел и се "упражнявах" върху себе си. Обичам да гримирам. От съвсем малка рисувам, завърших гимназия и университет, където продължавах да се занимавам с изящни изкуства. Хобито ми от дете се превърна в професия "учител по изобразително изкуство", а хобито ми от тийнейджър някак естествено премина в желаната ми работа. За мен няма разлика, когато твориш - просто сменяш изразните средства.
-Кой са най-често срещаните грешки, допускани от дамите и в частност от булките  при избора на грим?
-Твърде много от всичко!
-Има ли нещо, което наистина те вдъхновява, когато работиш? Кое е то?
-Човекът, емоцията...Мисля си за момента на срещата между двамата младоженци, когато Той за пръв път ще види Нея, като булка- красива и развълнувана.
-Каква е тайната на добрия грим?
-Според мен добрият сватбен грим е този, който не се налага, а помага.
-Как трябва да изглежда гримът на една булка според Станислава Дамянова?
-Деликатен, в тонове, близки до естествения цвят на кожата. Предпочитани от мен са земните нюанси на кафявото, преминаващи понякога в златисто и производните на розовото. В зависимост от типажа на модела. Всичко в него трябва да крещи "невинна".
-Кой са най-често срещаните проблеми в работата ти с младоженките?
-Не съм имала конкретен проблем в моята работа си. Осъзнах, че е много важно в сватбеният ден булката да е спокойна, в чисто организационен план, за да запази хубавите и чисти емоции за нея и бъдещият й съпруг. Ако има проблем в това, се създава напрежение във всеки аспект.
                                 

-Знам, че работиш с редица фотографи по време на фотосесиите им , различава ли се гримът за фотосесия и с какво?
-Да, различава се. Там се търси конкретна визия и внушение, подчинено на цялостният стайлинг.

-Какъв грим си мечтаеш да направиш?
-Филмов.

-Може ли гримът да преобрази една жена?
-Да, може. Може да й създаде и друга самоличност, друго самочувствие, друга реалност дори. Но може и да й подскаже леко, да подчертае красивите й устни или очи, защото в тях се оглежда душата й.


-Би ли посъветвала читателките ни как да изберат гримьора си, за да не останат разочаровани във важен за тях момент
-Да осъществят личен контакт с гримьора, да обсъдят желанията си с него, съответно да се доверят на професионализма му след един пробен грим. Така най-лесно ще раберат дали са се разбрали и най-важното ще избегнат нежеланото напрежение, за което по-горе споменах. Това е улеснение не само за клиента, но и за гримьора, защото той ще знае конкретната си задача и също ще твори спокоен.

-Какво мислиш за „предозирането” на макиаж в последно време?
-Зависи от това колко е часът навън и къде се намираме. Ако е вечер и сме в нощен клуб "предозирането" е приемливо и ефектно. Ако сме на модния подиум при силни прожектори също. Не бива да се бърка сценичният и вечерен грим с ежедневния, за да се изпадне в нелепа ситуация.
-Съгласна ли си да споделиш цените, на които работиш?
- Булчинският грим е 50 лв, а при друг повод е 40лв. Разбира се, когато има по-специфични желания, примерно изкуствени мигли цената е по-висока.

-Интересно ми е има ли булка, която ти е доверила грима си и няма да забравиш?
-Всички ги помня с приятно чувство, а някои ги чувствам особено близки. Аз оставам през целият ден с тях,  споделяме го, съпреживяваме го, смеем се заедно на следсватбените сесии...Как да забравя това? 
-Какво прави една жена красива според теб?
-Обичаната и обичащата...

-Посъветвай читателките ни как лесно и бързо да бъдат ослепителни всеки ден и особено на сватбения си?
-Да заложат на добрата основа и лек фон дьо тен за свеж тен, матови дискретни сенки за през деня, малко очна линия или молив за подчертаване на окото, малко спирала, гланц на устните и...усмивка.











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи посетители на "Тройно въже" вашето мнение е важно за нас. Благодарим на всеки, решил да го сподели!