неделя, 6 януари 2013 г.

Сключване на граждански брак в делничен ден


Здравейте!
Започваме годината с малко полезна информация за бъдещите младоженци в Русе.
Снимка: http://www.sedonabrideblog.com
Сключването на граждански брак в делничен ден е добър начин да облекчите сватбения си бюджет, както и напрежението и натовареността в самия сватбен ден. 
Ако и вие мислите така, или все още не сте решили, запознайте се със стъпките, които трябва да изпълните, за да се подготвите:

  1. Запазване на дата за подписването и получаване на формуляри декларации за сключване на брак – стая 122 в  сградата на Община - Русе на ул."Петър Берон" ( Влиза се през задния вход – откъм цветарските магазинчета. Общината е с работно време  от 8.30 до 12.00 ч. сутрин и от 13.00 до 17:30 ч. следобед).
Декларацията за сключване на граждански брак може да изтеглите и от страницата на Обредния дом в гр. Русе ,  въпреки че каченият файл е от 2011г.. 


  1. Необходими лични данни и документи, които да представите не по-късно от седмица преди запазената дата:
  •  ЛИЧНИ КАРТИ и АКТОВЕ ЗА РАЖДАНЕ  на младоженците.
  •  МЕДИЦИНСКИ СВИДЕТЕЛСТВА – не минават през Здравната каса и струват по 18 лв. на човек ( в Транспортна болница).

Необходимо е да си закупите общо 4 екземпляра от формуляра за медицинско свидетелство – по един за Психодиспансера и по един за болницата.
Процедурата е максимално опростена – можете да се сдобиете с медицинските си за половин ден. Първо се минава задължително през Психодиспансера, а след това през болницата. Не е необходима заверка от личния лекар.
Валидността на медицинските е 30 дена.

  • ПОПЪЛНЕНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ за сключване на брак – за тях са ви необходими и имената и ЕГН на кумовете.

  1. В уречения ден и час бракосъчетанието се извършва на същото място в Общината. Залата побира до 15 души гости. Могат да се носят халки и шампанско, но не са задължително изискване. Допускат се снимки. Има кратка церемония. ВСИЧКО Е БЕЗПЛАТНО.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи посетители на "Тройно въже" вашето мнение е важно за нас. Благодарим на всеки, решил да го сподели!