четвъртък, 31 януари 2013 г.

Седмица на брака

Здравейте, приятели!

За краткото съществуване на блога неведнъж сме заявявали вярата си в ценността на брачната институция, в необходимостта от нея и в силата на брачния завет. Не на последно място искаме да кажем, че бракът не е необходимото зло и не е краят на щастието и свободата.   
На фона на множеството разпадащи се семейства, съжителствата без брак и огромния брой мрачни статистики е толкова хубаво да откриеш съмишленици - хора, които наистина изповядват същите ценности.

Ето защо с радост оповестяваме присъединяването си към една чудесна и същевременно много важна инициатива - Седмицата на брака. Тя се провежда ежегодно в повече от 12 държави по света от 07.02-14.02 и има за цел семейните двойки да чуят, че е възможно да имат щастлив брак, както и да бъдат подкрепени в усилията си за успешна връзка и укрепване на семейството.
Инициативата в България е популяризирана от различни граждански организации и личности подкрепящи брака и семейството, като координатор е Гражданско сдружение "Асоциация Общество и Ценности" (АОЦ).

Основното предизвикателство, което седмицата на брака отправя към брачните партньори, е  да поставят началото на редовни срещи насаме един с друг, в които да продължават да се опознават, да развиват по-дълбока интимност по между си, да търсят нови и различни начини да показват любов един към друг и да внасят разнообразие в иначе забързаното си ежедневие. 
Много идеи как да случите всичко това може да намерите на сайта посветен на инициативата.

Част от нея включва и разкази на щастливи семейни двойки за живота, който водят, значението, което има за тях бракът им и начините им да поддържат любовта си жива.
Три от двойките, които се осмелят да разкажат своята история до края на Седмицата на брака, ще спечелят награда
Една от тези награди предоставя именно "Тройно въже" и това е комплект красиви ръчно изрисувани чаши, които да бъдат чудесно допълнение към романтичните вечери на печелившата двойка.

Повече за условията на конкурса и наградите можете да намерите в публикация на страницата на Седмицата на брака.
Желаем успех на всички, които ще се осмелят да споделят историите си и им пожелаваме да бъдат нестихващо вдъхновение за други!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи посетители на "Тройно въже" вашето мнение е важно за нас. Благодарим на всеки, решил да го сподели!