неделя, 21 октомври 2012 г.

Началото

Здравейте и добре дошли на всички решили да отделят малко от времето си и да го прекарат, именно, тук!
Признавам,  някак странно е усещането да напишеш първите редове за първата сватба минала през ръцете и през сърцето ти и тя да е точно твоята собствена...

По начало не харесвам българските традиционни сватби. Чуждо ми е и вземането на булката от дома ѝ с оркестър и виещо се хоро, и ритането на менчета, и подливането на вода за късмет...Понякога ме смятат за крайна в убежденията си, но до тях съм стигнала някак...живеейки.

Спомням си, например, как преди няколко години, присъствайки на една сватба, ме изправиха сред другите неомъжени момичета, за да опитам и аз да хвана букета на булката. Беше в сложен момент от взаимоотношенията ни със съпруга ми - тогава мой дългогодишен приятел.
Помня усещането да стоиш там, докато всички ви гледат; бързата мисъл с въпросителна накрая - искам или не аз да бъда следващата булка, дали въобще любовта е още жива в мен, дали още съм обичана и желана.

Не "замерих" приятелките си с букета - някак вярвам, че не им е липсвало :). И питка не чупихме зад гърбовете си - ние си знаем кой командва и без това ;).

Разбира се, вашата сватба ще бъде, каквато вие мечтаете да бъде и това е точно толкова хубаво, колкото е хубаво, че сме различни като хора едни от други :).

Аз съм щастливка, че със съпруга ми бяхме единодушни за всичко около сватбата и че независимо от всички спънки и неудачи ( а такива винаги има :)) това, което накрая се получи, беше много по-хубаво от всяка представа и идея, която сме имали.

Насърчавам ви, скъпи приятели, преди да планувате сватбата си да помечтаете. Да си припомните защо се обичате, да се обърнете към това кои сте и независимо от  роднини, приятели и традиции, да се осмелите да сътворите тържеството си такова, каквото го искате. При това, не защото "това си е вашата сватба", а защото в истинската любов "трябва" не съществува. Там е свобода.






























Снимки: Алекс Пенева

13 коментара:

  1. Добре заварила! Толкова красиво начало! Направили сте вашия сватбен ден не само прекрасен, но и незабравим! Възхитена съм не само от цялостния замисъл, но и от всеки един детайл поотделно! Пожелавам ви от все сърце винаги да намирате заедно верния път, по който да вървите рамо до рамо, ръка за ръка!
    А на Тройно въже от все сърце желая успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Много щастие на младото семейство! :) Прекрасна сватба сте направили, а Нети, ти си била много нежна булка!Подбрали сте всеки детайл с много вкус!
    Успех в новото начинание, момичета! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мила Нети, вие сте сътворили една истинска приказка, наистина! Пожелавам ви, семейния живот, който ви предстои да бъде изпълнен с много любов, разбирателство, уважение, хармония. Домът ви да бъде изграден на канара, да бъде изпълнен с детска глъч и да бъде пример за мнозина!

    ОтговорИзтриване
  4. Чашите са много красиво изрисувани, възглавничката е суперска, книгата, поканите... С не много скъпи материали сте създали прекрасни неща! Успех на Новото начинание и щастлив семеен живот изпълнен с детска глъч!

    ОтговорИзтриване
  5. Нети, честито, мила, още веднъж от мен! Пожелавам ви радост и здраве, щастие и много любов! Много красота от себе си си вложила в сватбата, много усет, вкус и стил! Поздравления от мен за твореца в теб!

    ОтговорИзтриване
  6. Нети, сътворили сте едно прекрасно тържество, по ваш стил, замисъл и виждания,толкова нежност и изящество блика от всчко, сред природата.....Със сигурност е било вълнуващо и интересно, по усмихнатите ви лица е изписано! Да сте живи и здрави и винаги щастливи!
    Поздравления за всичко, наистина си Творец - с главно "Т".

    ОтговорИзтриване
  7. Честито и честити да сте! Сърдечни поздрави и пожелание за изобилие и лекота по пътя, който сте избрали.Наистина ви се радвам и ще ви следя внимателно и вдъхновено! Дано сте стабилни, дано сте здрави, дано сте изключителни. Дано сте всичко по три, мило Тройно въже!

    ОтговорИзтриване

Скъпи посетители на "Тройно въже" вашето мнение е важно за нас. Благодарим на всеки, решил да го сподели!